Notre Damen Kellonsoittaja – part 1

Första repperioden klar av Ringaren i Notre Dame och nu ett 4 månaders (!) uppehåll att smälta allt det vi börja bygga på. Vi hade några intensiva veckor i februari och hann faktiskt bygga upp ett stadigt skelett av hela föreställningen att komma tillbaka till i höst.

Vilket gäng vi är! Inte bara att att det är flitiga, talangfulla proffs utan även att vi är ett gäng med hjärtat på rätt ställe som håller varandra om ryggen. Längtar efter att få träffa dessa fina människor igen!

Och såklart, som många frågat mig. Hur går det att jobba på finska då? Ja, det är en utmaning, såklart. Jag har fått traggla och slipa uttal med en talpedagog (tackar gudarna (och teaterchefen) för det!) och det har funnit dagar då jag i mitt privata jag bara inte orkat prata finska mer – och känt hur allt som heter grammatik och ordförråd försvunnit ut genom fönstret. Men det är ju kul med utmaningar trots allt. Och coolt hur snabbt man vänjer sig och anpassar sig till ett annat språk. Dessutom känns det ju väldigt roligt att kunna öppna upp en till musikalmarknad på ett annat språk. Så nej, jag är inte – ta i trä – orolig för hösten.

Jag hoppas att ni om ni vill hinna se oss har skaffat biljetter. För 22.000 biljetter är redan sålda! Ett halvår innan premiär. Wow! Jag säger det igen, jag är så otroligt stolt, tacksam och ödmjuk inför att jag får berätta denna magiska berättelse, för första gången i Finland.


The first rehearsal period of the Hunchback of Notre Dame is done and now we have a 4 month (!) break to process everything we’ve started to build. We’ve had some intense weeks in February and actually built a solid base of the whole show to get back to in the fall.

What a team we are! Not only are we hard working, skilled professionals but also a bunch of beautiful people with hearts of gold that got each other’s backs. I can’t wait to meet these wonderful people again!

And of course, many have asked me. How is it to work in Finnish? Well, it is a challenge, no doubt. I’ve drudged and refined my accent with a speech and voice teacher (I thank God for that!) and there have been days when I feel how all my grammar and vocabulary just goes out the window. But hey, it’s after all fun with a challenge. It’s cool to notice how fast you get used to and adapt to another language. Besides, it’s nice to open up one more musical theatre market in another language. So no, I’m not – knock on wood- worried about the fall.

I hope that, if you want the chance to see us, have gotten your tickets. Because 22.000 tickets are already sold! Half a year before the premier. Wow! I’ll say it again. I’m so unbelievably proud, grateful and humble for getting to tell this magical story, for the first time in Finland.

53396404_2353783077979800_1909167607940907008_o

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: