Little Women

Några veckor kvar av vår slutproduktion Little Women. Så konstigt, tänk att vi är här nu och ska strax gå ut scenskolan. För mig har det kanske känts lite extra konstigt eftersom jag var borta 3 första veckorna av rep p.g.a. Ringaren i Tammerfors. Känns som att jag precis kom! Jag har som regel att sträva efter att kunna majoriteten av replikerna utantill och sololåtarna likaså. Jag kan ju avslöja att så var inte läget denna gången, haha. Men det gick förvånande bra, efter en vecka kunde jag allt material utantill. Jag måste nog ge mig själv mer cred för min förmåga att lära mig text! 🙂

Hur som helst tycker jag vi haft en fin process hittills och vi ligger väldigt bra till i tidtabellen. Little Women är väldigt mycket en kammarmusikal vilket betyder att det näst intill ingen dans eller stora ensemblenummer. Efter en musikal som On the Town känns det såklart som att en väldigt stor bit faller bort i repetitionsprocessen, haha. Jag märker själv att jag saknar den delen väldigt mycket. I det här fallet, då jag var borta 3 första veckorna, är jag såklart även väldigt lättad över att inte behöva paniklära mig koreografier. Men för mig hör ändå treenigheten, dans, sång och teater, musikalen till och om ett faller bort känns det tomt, som att något fattas.

Men jag uppskattar möjligheten att få göra så olika musikaler. On the Town, Ringaren och nu Little Women. Det är något jag strävar efter som artist att vara så mångsidig som möjligt för att få utmana mig i flera olika typer av musikaler.

Vill man komma och kolla på oss spelar vi på Artisten (Högskolan för Scen och Musik) 3-5 samt 8-11 maj!

Regi: Ola Hörling

Kapellmästare: Daniel Lindén


A few weeks left of our end production Little Women. So weird, it’s hard to grasp that we are here now and soon will graduate from Drama School. For me it maybe feels a bit extra weird since I was away for the first 3 weeks of rehearsals, as I was rehearsing the Hunchback in Tampere. Feels like I just got here! As a rule, I strive to know the majority of the lines by heart and the solo songs as well. Well, I can tell you that this was not the case this time, ha-ha. But it went surprisingly well, I knew the material by heart after a week. I better give myself more credit for my ability to learn text! 🙂
Anyhow, I think we’ve had a nice process so far and everything is going according to the Schedule. Little Women is very much a chamber musical, which means that there is almost no dancing or big ensemble numbers. After a musical like On the Town it feels like a very big part is taken out of the rehearsal process, ha-ha. I realize that I miss that part very much. In this case though, since I was away from the first 3 weeks, I’m of course relieved that I don’t need to learn any choreography in panic. But for me the trinity of dance, song and acting is what makes a musical, and if one of them is taken out it feels empty, like something is missing.
But I apricate the opportunity to get to do so many different musicals. On the Town, The Hunchback and now Little Women. That’s something I strive for as an artist, to be as versatile as possible so I can get to challenge myself in many different musicals.

If you want to come and see us, we have shows at Artisten (Academy of Music and Drama) on the 3-5th and 8-11th of May.
Director: Ola Hörling
Music Director: Daniel Lindén

55813587_2664808710227148_6794611633474764800_o

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: